גובה תקרה סטנדרטי

תקרה נחשבת לאחד מהפריטים העיקריים של עיצוב דקורטיבי. לכן, העיצוב והפריסה של כל חדר בבית תלוי בגובה של התקרה. קירות גבוהים ממלאים את החלל בתחושה של נוחות ומרחב ואילו קירות נמוכים הופכים את החלל למוגבל. כאשר יש צורך לעצב מחדש חלל, חשוב מאוד לשים  לב לגודל התקרה. לא פעם ניתן להגביה או להנמיך תקרה, אך חשוב לעשות זאת בצורה נכונה ועל ידי אנשי מקצוע מתאימים.

מהו גובה התקרה הסטנדרטי בישראל?

ככלל, ברוב חלקי דירת מגורים גובה התקרה המינימלי צריך להיות 2.50 ס"מ. המדידה צריכה להתבצע בקו אנוכי באמצעות סרגל מפני הריצוף ועד הטיח של התקרה. ישנם מספר חללים בדירה שבהן התקנות מתירות גובה יותר נמוך, כך לדוגמא בחדר שירות, פרוזדור פנימי ומקום שנועד למטרות שירות כלשהו, הגובה המינימלי יהיה 2.05 ס"מ. חדר בעליית גג למטרת מגורים בחלק הנמוך שלו צריך להיות בגובה של  1.80 ס"מ ובלבד שבחלק הגבוה שלו הוא יגיע ל2.50 ס"מ. חשוב לשים לב כי בכל חדר ובכל חלל קיימות הנמכות בתקרה שהמטרה שלהן היא  להעביר קורות או תעלות כיוצא בזה. התקנות מחייבות כי הגובה המדובר ישמר באותו החלק של החדר שהשטח שלו שווה או גדול יותר מהשטח המינימלי הקבוע בתקנות.

כל מה שצריך לדעת על הנמכת תקרה

הנמכה של תקרה היא בנייה של שכבה נוספת או מספר שכבות של תקרה בצורה אופקית שהמטרה שלה היא להסתיר או להנמיך לצרכים דקורטיביים על מנת לתת מענה לבעיה טכנית. המקרים שבה עולה הצורך להנמיך תקרה הם רבים ומגוונים הן מבחינת המניע והן מבחינת הטכניקות המשמשות אם כפי שניתן לראות בהמשך, השיטה הנפוצה והפופולרית ביותר להנמכת תקרה היא באמצעות גבס.

הנמכת תקרה בחללים גבוהים מהווה את הבסיס לכל הנמכות התקרה. מדובר על פתרון פונקציונאלי שבא לתת מענה למקרים של חללים גבוהים. השיטה המדוברת נפוצה במיוחד במבני תעשייה, בבתים עם גגות רעפים וגם בבתים פרטיים שבהם רוצים ליצור חלל נמוך הן לצרכים שימושיים כגון: שמירה על טמפרטורה נעימה, הוצאות מופחתות על חימום וקירור וכיוצא בזה והן לצרכים דקורטיביים. כאמור, הנמכת תקרה בחללים גבוהים מתבצעת במרבית המקרים באמצעות עבודות גבס וזאת הודות למחיר הזול, המהירות והביצוע המדויק.

חשוב מאוד לבצע הנמכת תקרה בצורה בטיחותית. מכון התקנים הישראלי מפרסם הוראות הכוללות את סוג הגבס הרלוונטי להנמכת תקרה, אופן בניית השלד, חומרי הגלם, מספר הברגים ועוד הוראות מחייבות שיבטיחו את איכות העבודה והבטיחות שלה.

כמובן שהנמכת תקרה באמצעות גבס נוגעת לתקרות גבוהות מעל הגובה הסטנדרטי המינימלי, כך שניתן להנמיך אותן עד לגובה הסטנדרטי המינימלי בהתאם לתקנות.

ומה לגבי הגבהת תקרה?

הגבהת תקרה היא דבר שניתן לבצע אמנם, אך חשוב לדעת שהגבהת תקרה היא פעולה מורכבת ויקרה הרבה יותר מהנמכת תקרה ועל כן, יש לשקול האם באמת  יש צורך בהגבהה המדוברת. חשוב לדעת כי הגבהת תקרה גם תדרוש מעורבות של קונסטרקטור וכן לא פעם גם אישור בנייה ועל כן, רק אם מדובר על צורך מהותי, כדאי לעשות זאת.

תהליך של תכנון וילות הוא תהליך שדורש מקצועיות בכל הנוגע לתחומים שונים לרבות גובה התקרה של הוילה ועוד ועל כן, חשוב לבחור עבור התהליך את אנשי המקצוע הטובים ביותר שמבצעים את כל העבודה בהתאם לתקנות וחוקי התכנון והבנייה לרבות התקנות והחוקים הנוגעים לגובה תקרות במבנה המשמש למגורים.

לתגובה