התקנת קודן לשער כניסה – כיצד ולמי פונים

התקנת קודן לשער כניסה הפכה לתנאי הכרחי בכל בניין חדש שנבנה בישראל, ובצדק; זה מבטיח את ביטחונם של דיירי הבניין מפני פריצות ומפני שוהים לא רצויים בסביבת הבניין ובתוכו. בערים גדולות זה אף הכרחי, משום שהבניין ודייריו חשופים לבעיות כמו הומלסים, נרקומנים, ילדים שמסתובבים בחוסר מעש ומבצעים מעשי ונדליזם, ועוד. אז כיצד בוחרים קודן לכניסה ואת בעל המקצוע שיבצע זאת? יש לנו את כל התשובות בשבילכם.

התקנת קודן לשער כניסה – סוגי הקודנים בשוק

ראשית, יש לדבר על מה הם סוגי הקודנים הקיימים בשוק. ישנן שתי אופציות בבחירת הקודן – קודן עם אינטרקום וקודן ללא אינטרקום. קודן עם אינטרקום הוא מן הסתם יותר יקר מן הקודם ללא האינטרקום, אך זה בהחלט משדרג את הבניין, ולא מחייב מן הדיירים למסור את קוד הכניסה לכל אדם שמתעתד להגיע אליהם – האינטרקום מאפשר לדייר לפתוח את הכניסה לבניין מביתו שלו ומבלי שהאורח יצטרך לדעת את הקוד.
אלמנט נוסף המשפיע על מחיר הקודן הוא החומר ממנו הוא עשוי – קודנים העשויים מפלסטיק חשופים יותר למעשי ונדליזם, וכמובן גם מתבלים מהר יותר ומצריכים הזמנה חוזרת ונשנית של בעל מקצוע, לצד בלאי כתוצאה משינויי מזג אוויר תדירים, או סתם רוחות חזקות, גשמים, שמש חזקה וכד'.
רוב אנשי המקצוע המתמחים בהתקנת קודן לשער כניסה מעדיפים להתקין קודנים מסוג אנטי-ונדל העשויים ממתכת המתוכננים לעמוד בפגעי מזג האוויר ומפני מעשי ונדליזם. כמו כן, עמידותו של קודן זה מתבטאת בכך שהוא נשמר לאורך זמן, מכיוון שהקודן נמצא בשימוש תדיר מאוד ע"י דרי הבניין ואורחיהם.

התקנת קודן לשער כניסה – כיצד?

התקנת קודן לשער כניסה הינה פעולה פשוטה יחסית היכולה לקחת בין חצי שעה לשלוש שעות וזמן ההתקנה תלוי בתשתית הקיימת במבנה ובסוג ההתקנה הרצויה. המתקין בעצם מספק כוח חשמלי לקודן מנקודת החשמל הקרובה ביותר ויתקין גם ספק כוח שיתאים את עצמת המתח לקודן. את קו החשמל מסתירים לרוב בתעלות על מנת להימנע מתהליך של חציבה בקיר, אך זו גם אופציה קיימת, אם כי מורכבת, מסורבלת ויקרה יותר.